UEA, NORWICH


CONSTRUCTION OF THE ENTERPRISE CENTRE - UNIVERSITY OF EAST ANGLIA, NORWICH

Client brief:
Construction of a Passivhaus and BREEAM Outstanding building, using a timber frame and straw cladding to reduce embodied carbon and promote the use of renewable materials. A hub for entrepreneurs, innovators and businesses committed to building a low carbon future.

Scaffold
  • Four lift independent tube and fitting scaffold, with haki access staircases.
  • Precision built scaffold constructed around and tied into timber farm building.
  • Vanthiel transom system used to reduce build time during adaptions for timber cladding.
  • Scaffold was inspected and Scaff Tagged upon completion by the Site Supervisor.
  • Weekly inspections were carried out throughout the project by one of our Advanced Scaffold Inspectors.

UEA Enterprise Centre

UEA Enterprise Centre
UEA Enterprise Centre

UEA Enterprise Centre
UEA Enterprise Centre